Ultima actaulizare: 25.07.2018 ora 11:51
 
     acasa  |  produse si servicii  |  cerere de oferta  |  parteneri  |  despre noi  |  contact   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
Catalog 2015
25.1 mb
 
 
Brosura 2015
2.8 mb
   
 
 
 

CLEMĂ DE DERIVAŢIE CU DINŢI PENTRU BRANŞAMENT tip CDDM

 
CLEMĂ DE DERIVAŢIE CU DINŢI PENTRU BRANŞAMENT tip CDDM
CLEMĂ DE DERIVAŢIE CU DINŢI PENTRU BRANŞAMENT tip CDDM
 

CLEMA DE DERIVAŢIE CU DINŢI PENTRU BRANŞAMENT tip CDDM

Brevet RO 120438

Clemele tip CDDM sunt utilizate in liniile electrice de joasa tensiune pentru realizarea derivatiilor de bransamente, din conductoarele fascicolelor torsadate de sectiuni mari(50-95 mmp) fără desizolarea acestora, spre deosebire de clema CDD45 folosită pentru conductoarele fascicolelor torsadate cu secţiuni de 16-35 mmp.

Caracteristicile principale CDDM:

- conductorul liniei principale: max. 95 mm2, min. 50 mm2, aluminiu;

- conductorul derivat: max. 25 mm2, min. 6 mm2, aluminiu sau cupru;

spre deosebire de CDD45 pentru care:

- secţiunea conductorului liniei principale: max.35mm2, min.16mm2, aluminiu sau cupru;

- secţiunea conductorului derivat: max.25mm2, min.6mm2, aluminiu sau cupru.

Clemele produse de firma noastră sunt superioare produselor similare de pe piaţă datorită urmatoarelor caracteristici:

– permit realizarea legăturii electrice pe orice tip de conductor (aluminiu, cupru, unifilar sau multifilar) datorită materialelor utilizate şi a tehnologiei speciale de acoperire folosite pentru fabricarea dinţilor potenţialul electrochimic este pactic egal atât pentru cupru cât şi pentru aluminiu.

- posibilitatea de a racorda în mai bune condiţii conductoare cu diferenţe mari de secţiuni: asigură centrarea conductoarelor derivate şi o strângere elastică datorită formei rotunjite a corpului clemei;

- asigurarea unui contact electric net superior prin folosirea bacurilor cu câte 4 dinţi la capătul de racordare a conductorului de reţea, ceea ce reduce considerabil valoarea rezistenţei de contact inerente după o perioadă de funcţionare ;

– rezistenţă mecanică net superioară şi fiabilitate sporită în exploatare datorită materialelor folosite pentru carcase şi capete de şurub;

– asigură un montaj sigur în exploatare şi uşor de realizat.

Componenţă si echipare

Clemele cu dinţi pentru derivaţie sunt compuse din mai multe repere

după cum urmează:

1. Corp inferior si corp superior

Sunt fabricate prin injecţie din materiale plastice termoplaste (ABS cu fibra de sticla, PA 6.6 cu fibra de sticla, etc), aditivate pentru rezistenţă mărită la acţiunea radiaţiilor UV, pentru rezistenţă mărită la propagarea flăcării şi autostingere în lipsa acesteia. Au rolul de a susţine puntea cu dinţi pe partea interioară, de a asigura o bună etanşare a dinţilor după strângere (împreună cu burduful) şi de a asigura fixarea piuliţei, respectiv a saibei speciale în locaşurile destinate lor de pe partea exterioară.

2. Burduf

Este fabricat prin injecţie din materiale plastice termoplaste cu structură elastică, aditivate pentru rezistenţă mărită la acţiunea radiaţiilor UV precum şi pentru rezistenţă mărită la propagarea flăcării şi autostingere în lipsa acesteia. Are rolul, împreună cu cele două segmente ale corpului, de a asigura etanşarea împotriva pătrunderii apei a zonelor perforate de dinţi pe cablu.

Forma specială a burdufului asigură o mai bună protecţie climatică a elementelor de contact. De asemenea într-o fantă a corpului inferior este montat capătul unei apărători pentru conductorul derivat, apărătoare care intră în incinta corpului superior.

3. Punti cu dinţi

Sunt fabricate prin ştanţare din tablă de alamă şi sunt protejate climatic prin stanare. Au rolul de a perfora izolaţiile conductoarelor , de a asigura un bun contact electric cu fiecare conductor în parte şi prin aceasta de a asigura un bun transfer energetic de la linia principală la cea de derivaţie. Puntea cu dinti la CDDM are o forma deosebită faţă de celelalte cleme tip CDD din nomenclator, atât ca dimensiuni cât şi ca număr de dinţi, astfel la capătul destinat penetrării izolaţiei conductorului de derivatie sunt trei dinţi iar la celălalt capăt, pentru a asigura un bun contact electric pe conductorul principal, patru.

NOTĂ

Stanarea dinţilor din alamă are rol de egalizare a potenţialului de coroziune electrochimică. În acest mod s-a asigurat posibilitatea de a se interconecta diferite cabluri de branşament şi transport, respectiv toate combinaţiile uzuale posibile: aluminiu-aluminiu, cupru-aluminiu si cupru-cupru, clemele devenind astfel cu adevărat “universale”.

4. Şurub cu limitare de cuplu

Este un subansamblu compus dintr-un şurub M8, cu cap hexagonal, de uz general şi cu cap special de rupere la valori impuse ale cuplului de strângere(cu limitator de cuplu).

La CDD-M capul special de rupere este confecţionat prin injecţie din materiale plastice termoplaste cu fibră de sticlă.

Cuplul maxim de rupere pentru CDDM are valori cuprinse între 17÷20 Nm, spre deosebire de CDD45 pentru care acesta are valori cuprinse intre 13÷15 Nm, datorită utilizarii conductorilor cu secţiuni mai mici ce impun forţe de penetrare mai mici.

5. Şaibă specială - confecţionată prin ştanţare - ambutisare din tablă de oţel şi protejată împotriva coroziunii prin zincare. Are rolul de a asigura un efort de strângere uniform distribuit pe suprafaţa corpului superior, respectiv pe dinţii aferenţi acestuia.

6. Piuliţă specială – confecţionată prin stantare – ambutisare din tablă de oţel, protejată împotriva coroziunii prin zincare, apoi prelucrată pentru filetarea găurii de strângere. Are rolul de a asigura un efort de strângere uniform distribuit pe suprafaţa corpului inferior, respectiv pe dinţii aferenţi acestuia.

 
     acasa   produse si servicii   cerere de oferta   parteneri   despre noi   contact
   
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2007 - 2024 Recomplast & Romplast.
Toate drepturile rezervate