Ultima actaulizare: 25.07.2018 ora 11:51
 
     acasa  |  produse si servicii  |  cerere de oferta  |  parteneri  |  despre noi  |  contact   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
Catalog 2015
25.1 mb
 
 
Brosura 2015
2.8 mb
   
 
 
 

Blocuri de Măsura si Protecţie Trifazate

 
Blocuri de Măsura si Protecţie Trifazate
Blocuri de Măsura si Protecţie Trifazate
 
Blocuri de Măsura si Protecţie Trifazate

Blocuri de Măsura si Protecţie Trifazate conform ST4-2014 ELECTRICA

tip BMPT cu DPS-MN cu separator tripolar cu sertar prevazut cu siguranta de 125A

Brevet OSIM nr. 116131 B1

Certificat DMI nr. 009501(1R); 009502(1R)

Blocurile de măsură şi protecţie trifazate (BMPT) sunt echipamente specializate care fac parte integrantă din branşamentele trifazate. Ele au rolul de a contoriza consumul de energie electrică activă reactivă şi, la nevoie, aparentă şi de a asigura protecţia la scurtcircuit, suprasarcină, curenţi de defect şi supratensiune, implicit împotriva sustragerilor de energie electrică. Totodată, prin designul elegant şi rezistenţa mărită la şoc reprezintă o soluţie modernă şi sigură de alimentare cu energie electrică trifazată a micilor consumatori.

Simbolizare: BMPT dx/yz dif DPS O

BMPT - Bloc de măsură şi protecţie trifazat;

d - cu conectare directă a aparatelor de măsură, sau

i - cu conectare indirectă a aparatelor de măsură (prin transformatoare de curent);

"x" - un număr specificând curentul nominal al întreruptorului trifazat;

"y" - un număr specificând curentul nominal al întreruptorului monofazat, in cazul echipării cu circuit monofazat;

“z” - un număr (1, 2 sau 3) specificând numărul de module destinate aparatelor de măsură, astfel:

2a - dacă se utilizează un singur contor trifazat pentru energie activă sau un contor cu funcţii multiple tip ALPHA;

3ar - dacă se utilizează doi contori trifazaţi, unul pentru energie activă şi unul pentru energie reactivă, sau

3am - dacă se utilizează un singur contor trifazat pentru energie activă sau un contor cu funcţii multiple tip ALPHA şi un contor monofazat pentru branşamentul auxiliar monofazat;

4arm - dacă se utilizează doi contori trifazaţi, unul pentru energie activă şi unul pentru energie reactivă şi un contor monofazat pentru branşamentul auxiliar monofazat.

dif - daca se doreşte echiparea cu întreruptor automat diferenţial;

DPS-MN sau DPS-01-daca se doreşte echiparea cu astfel de protecţii la supratensiune;

V - dacă se doreşte ca blocul să aibă modulele dispuse pe verticală, sau

O - dacă se doreşte ca blocul să aibă modulele dispuse pe orizontală.

Ex.: BMPT d40A/25A 4arm dif DPS-MN.

Caracteristici tehnice principale

• Construcţie modulară conţinând 2-5 module, funcţie de cerinţele de putere şi de măsură ale branşamentului;

• Posibilitatea de a instala direct (fără modificări în modulul de măsură) a contorilor cu funcţii multiple tip ALPHA;

• Puterea maximă admisă este de:

• 25 KW (40A la cos φ = 0,9) în cazul utilizării de contori electromecanici tip T2CA43(32) sau T2CR43(32);

• 65 KW (100A la cos φ = 0,9) în cazul utilizării de contori electronici cu funcţii multiple tip ALPHA.

• Tensiunea nominală de lucru: 3x380 V;

• Nivelul protecţiei la supratensiune: Ufază = 260 - 280 V;

• Frecvenţa: 50 Hz;

• Grad de protecţie: IP 54;

• Asigurarea protecţiei întregului echipament electric al BMPT prin plasarea întreruptorului magnetotermic de protecţie în amonte faţă de contori şi restul echipamentului electric al beneficiarului;

• Întreruptor automat magnetotermic tripolar având curentul nominal de 6 A - 125 A şi curba de declanşare C sau D, cu sau fără protecţie diferenţială de curent(elemente specificate de beneficiar în comandă), capacitatea de rupere de 6 - 35 kA;

• Întreruptor automat magnetotermic monopolar, bipolar sau 1p + N. cu sau fără protecţie diferenţială de 300 mA, curentul nominal de 6A - 45A şi curba de declanşare B sau C (elemente specificate de beneficiar în comandă), capacitatea de rupere de 10kA. (Acest întreruptor se montează numai la BMPT cu racord auxiliar monofazat).

• Dispozitiv de protecţie la supratensiuni industriale trifazate şi/sau monofazate 270±10 V, cu monitorizarea nulului(modul volumetric) sau fără, după cerere şi caz.

Modulul voltmetric necesită o priză auxiliară de împământare (priza tehnologică) cu o rezistenţă de dispersie inferioară valorii de 150 Ω, prin care circula un curent < 5 mA, pentru monitorizarea continuă a tensiunilor de fază şi nul de lucru faţă de pământ.

Construcţie

BMPT are o construcţie modulară. În mod obligatoriu primul dintre acestea îl constituie modulul de aparataj. În continuare sunt unul sau mai multe module de măsură, special echipate pentru montarea diverselor tipuri de contori, funcţie de necesităţi.

Modulul de aparataj are în componenţă:

cutie multifuncţională construită din ABS aditivat pentru protecţie mărită la propagarea flăcării şi cu autostingere în lipsa acesteia, care constituie osatura principală a blocului;

Un capac tipizat construit din ABS aditivat pentru protecţie mărită la propagarea flăcării şi cu autostingere în lipsa acesteia, având inscripţionate pe faţă siglele fabricantului şi a Companiei de Electricitate. Acest capac are montat un vizor aparataj de construcţie specială, fabricat din policarbonat aditivat pentru protecţie mărită la propagarea flăcării şi cu autostingere în lipsa acesteia, cu rezistenţă mărită la radiaţii UV şi şoc. În vizor este decupat un spaţiu de acces la elementele de manevră ale aparatajului din interior.

Această decupare este acoperită în exploatare de un capac vizor aparataj, fabricat tot din policarbonat, care asigură o etanşare perfectă a incintei.

În cutie se montează şina specială de aparataj DIN 35mm.

Pe şina DIN se montează:

Funcţie de secţiunea cablului de intrare, un sir de conectori cu secţiune specifica;

Întreruptorul trifazat magnetotermic, cu sau fără protecţie diferenţială de curent;

Întreruptorul monofazat magnetotermic, cu sau fără curent diferenţial (numai la BMPT cu racord auxiliar de branşament monofazat).

Tot în cutie se montează un conector multiplicator de nul, construit din alamă, cu strângere dublă a fiecărui terminal, capabil să asigure racord pe conductoare de până la 50 mm2, indiferent dacă acestea sunt din cupru sau aluminiu;

Dispozitivele de protecţie la supratensiune cu monitorizarea nulului DPS-MN in cazul cerinţei cu DPS-MN;

Sub şina DIN se amplasează dispozitivele de protecţie la supratensiune DPS-01, in cazul comenzii cu DPS-01

Pe cutie se montează o presgarnitură specială cu strângere progresivă în gama de diametre 25 - 32mm2, pentru etanşarea cablului de intrare.

La cererea beneficiarului, pe cutia modulului de aparataj se poate monta:

O bornă specială de trecere, de împământare, la care se leagă prin racord exterior centura de împământare, asigurându-se legătura fizică între nulul de protecţie şi cel de lucru, sau

O presetupă IPE 21 pentru a permite executarea legăturii de nul direct în interiorul modulului de aparataj.

Pe pereţii cutiei se montează două sau mai multe presetupe speciale de trecere care asigură atât legătura electrică dintre modulul de aparataj şi modulele de măsură cât şi, prin construcţia deosebit de robustă, rigidizarea mecanică a întregului sistem de module care constituie blocul propriu-zis.

Modulele de măsură au în componenţă:

Aceeaşi cutie multifuncţională din ABS ca la punctul precedent.

Acelaşi capac tipizat din ABS ca la punctul precedent.

Pe capac este un vizor de contori de mari dimensiuni, din policarbonat aditivat pentru protecţie mărită la propagarea flăcării şi cu autostingere în lipsa acesteia, cu rezistenţă mărită la şoc şi radiaţii UV. Prin dimensiunile sale generoase, acesta asigură o perfectă iluminare şi vizibilitate a detaliilor interioare, implicit a indicaţiilor contorilor. Ca şi la vizorul de aparataj, la vizorul de contori se asigură o perfectă etanşare pe capacul din ABS prin utilizarea unei tehnologii speciale ce îmbină fuziunea plastică cu etanşatul siliconic polimerizabil, astfel încât zona de etanşare este chiar mai rezistentă mecanic decât restul capacului, fiind astfel o "armătură" deosebit de eficientă pentru rigidizarea întregului ansamblu.

În cutie se montează patru şine speciale de contori (2+2) care asigură montarea facilă a contorilor, în partea superioară cu şuruburi speciale de susţinere, iar în partea inferioară cu şuruburi M5 asamblate pe pi uliţele culisante din interiorul şinelor. Datorită sistemului special de prindere a contorilor, foarte flexibil în exploatare, precum şi a spaţiului interior judicios calculat, garantăm că modulele de măsură pot primi fără nici un fel de probleme sau modificări, absolut orice tip de contor existent pe piaţa românească, inclusiv contorul tip ALPHA, care de altfel a stat la baza proiectării întregului BMPT.

În pereţii cutiei se montează presetupele speciale de trecere pentru legătura electrică între module şi rigidizare şi, după caz, presgarniturile speciale cu strângere progresivă pentru racordul de ieşire abonat.

Funcţie de necesităţi, se poate monta şi un conector multiplicator de nul.

NOTĂ IMPORTANTĂ: Prin adoptarea sistemului de construcţie modular, rezultă un BMPT extrem de flexibil. Din această cauză nu au fost precizate riguros poziţiile presgarniturilor de intrare-ieşire branşament, nici poziţia relativă a modulelor între ele. Clientul poate opta pentru o soluţie clasică, la alegerea producătorului (conform manualelor de utilizare prezentate) sau pentru orice configuraţie specifică dorită, iar producătorul garantează că va rezolva în timp util opţiunile acestuia. (De exemplu intrările-ieşirile pot fi asigurate prin partea superioară, inferioară sau lateralele BMPT, modulul de aparataj poate fi plasat în stânga sau în dreapta modulelor de măsură sau, după caz, sus/jos, structura de construcţie a întregului bloc poate fi realizată pe verticală sau orizontală etc.). Dată fiind deosebita flexibilitate a sistemului, clientul este rugat să specifice în clar opţiunile sale sau să indice tipul de bloc conform manualelor prezentate.

Pentru BMPT cu montaj indirect, fata de cele enumerate mai sus, mai apare un modul pentru transformatorii de curent.

 
     acasa   produse si servicii   cerere de oferta   parteneri   despre noi   contact
   
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2007 - 2022 Recomplast & Romplast.
Toate drepturile rezervate